Tutaj jesteś Aktualności Żywność i koronawirus. Informacje Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Aktualności

Żywność i koronawirus. Informacje Głównego Inspektoratu Sanitarnego

19-03-2020
Żywność i koronawirus. Informacje Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Czy wirus może przenosić się za pomocą żywności? Obróbka termiczna a koronawirus. Jak przenosi się SARS COV-2? Jakie działania może podjąć przedsiębiorca i pracownik branży spożywczej? Na te pytania i wątpliwośći udziela odpowiedzi Główny Inspektorat Sanitarny, który opublikował stanowisko Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) - zgodnie z aktualną wiedzą nie ma dowodów na to, że żywność może być źródłem lub pośrednim ogniwem transmisji wirusa SARS COV-2. Polecamy lekturę artykułu dostępnego w niniejszym linku oraz po kliknięciu w poniższy obrazek.

Powrót
POMOC SPOŁECZNA
Pomoc
Pomoc
PROJEKTY
INWESTYCJE
INWESTYCJE
Regionalny System Ostrzegania
RSO
RSO
NIEODPŁATNA POMOC PRAWNA

Pomoc prawna

Pomoc prawna